Lopen voor MS.

Crowd Creation Foundation, onze stichting gericht op bevorderen van sociaal en cultureel ondernemerschap, begeleidt bijzondere projecten. Zoals Lopen voor MS.

 

foto © Team Gaaaannnnnn

 

Een bijzonder project met bijzondere mensen. Winston, een man met MS – vader van vier kinderen -, heeft zichzelf hervonden en overwint zijn ziekte door in beweging te blijven. MS is een ziekte waarbij langzaamaan je spieren uitvallen. Waar Winston vroeger door de MS gegrepen werd, heeft de ziekte hem niet meer in zijn macht. Hij heeft zichzelf opnieuw moeten leren kennen en zijn lichaam moeten ontdekken: Door veel te lopen, zelfs de Dam tot Dam loop, heeft hij zijn ziekte meer onder controle. Winston wil samen met zijn team Gaaaannnnnn laten zien hoe je op een positieve manier met je ziekte om kan gaan. Hij hoopt met zijn strijd tegen MS niet alleen aandacht te werven voor deze ziekte en andere MS-patienten te motiveren, maar ook een voorbeeld te zijn voor de zwarte gemeenschap (waar mensen het lastig vinden voor hun ziektes uit te komen, aldus zijn vrouw Esther).

Lopen voor MS

Winstons volgende doel is om de berg Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen om aandacht te vragen voor MS, samen met zijn team Gaaaannnnnn en met filmploeg Bijlmerstyle TV/Mediavers. Hiervoor is geld opgehaald voor de stichting MoveS (creëren bewustwording voor MS). En zij hebben door sponsoring veel toerusting gefinancierd gekregen.

Ook tijdens deze campagne merk  je dat geld niet het allerbelangrijkste is van crowdfunding. Het gaat vaak om veel meer dan dat, zoals de blijdschap die vrij komt bij het ervaren van steun, het vergroten van zelfvertrouwen, het geloven in je eigen droom, het zien groeien van je plan en samen een onvergetelijk avontuur aan te gaan! Vanuit de stichting Crowd Creation Foundation heeft Annelies hen gesteund bij het proces.

Een kort interview met Winston en Esther

Hoe vonden jullie het in het begin om in de publiciteit te treden?

Nou wat we er eng aan vonden is dat je hebt iets in je hoofd, maar hoe ga je dat aanpakken? Gaat dat wel lukken, wil het wel aanslaan bij mensen. Maar mijn drive (Esther) was dat ik het zo belangrijk vind dat Winston zijn verhaal verteld wordt, bekend wordt. Want wat hij doet is bijzonder. En het is niet voor iedere MS-patient weggelegd. En wat ik met Winston heb gezien bijvoorbeeld sinds dat hij zelf gebruik maakte van Facebook is dat het hem ook helpt om zijn plek terug te vinden in de maatschappij, in de zin van het sociale leven. Ja, ik (Winston) ben heel lang erg sociaal geïsoleerd geweest. Dus dat was mijn en onze drive om toch onze angsten aan de kant te zetten en ons volledig in te zetten. En wat ik (Esther) er eng aan vond was ‘Ok, nu moet je echt stappen ondernemen, en je moet niet bang zijn dat het raar overkomt’. Gaat dit wel lukken zo? En ja, helemaal in het begin stonden niet alle neuzen dezelfde kant op en het was echt zoeken van hoe moeten we dat doen. Maar met jouw (Annelies) hulp voelde ik me toch elke keer weer gesterkt om door te pakken en niet op te geven daar waar ik nee op het request kreeg. Of doorgaan dat tijdens het zoeken van sponsors, terwijl je toch elke keer weer loopt te leuren voor geld. En ja, nogmaals, dat heeft ons echt veel steun gegeven. Ik moet er wel bij zeggen dat ik (Esther) van nature een regelteef ben, maar dit is boven verwachtingen. En het gaat zeker goed komen, daar ben ik van overtuigd.

Wil je Winston ook steunen of zijn verhaal volgen en hem zien klimmen in Frankrijk? Ga dan naar hun Facebookpagina, doneren kan nog!

https://www.facebook.com/Mijn-strijd-tegen-MS-260836284442948/ 

Heb je zelf een project dat aandacht verdient of wil je een project helpen? Neem dan contact op.

 

Lees ook:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.