Blindengeleidehond

Casus Community Finance.

Bij TapToo staat betrokken ondernemen centraal. Wij bedenken oplossingen met onze klanten waarbij naast commerciële groei ook co-creaties van belang zijn. Hiervoor gebruiken we het Community Finance Canvas. Hieronder een voorbeeld van een situatie waarbij het canvas ter ondersteuning kan dienen; samenwerken met sociaal ondernemers om elkaars doelen te versterken:

Plastic hergebruiken

Spaar jij ook je plastic voor een goed doel? Wij sparen hier doppen voor de bekostiging van een blindengeleidehond. Ik vind dit een mooi voorbeeld die ik tegenkwam van Community Finance; ondernemen waarbij zowel sprake is van financiële groei als van maatschappelijke betrokkenheid.

.
Blindengeleidehond en plastic doppen

bron KNGF

Door plastic doppen voor het KNGF te sparen help je mee de opleiding van een blindengeleidehond te financieren. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Slechts 11 miljoen doppen per hond .. met een waarde van € 5.000,-. Dat lijken heel veel doppen, maar in 2017 hadden ze er wel rond de 154 miljoen! (€70.000,-) Bekijk de website voor hun inleverpunten.

Community Finance in je business model

Deze actie is een mooie combinatie van betrokkenheid creëren, hergebruik en commerciële waarde. Met het Community Finance Canvas van TapToo bekijken we welke nieuwe co-creaties mogelijk zijn om mensen te betrekken bij je bedrijf en project om tegelijkertijd ook een groei door te maken. Zoals je in dit voorbeeld ziet, kunnen oplossingen soms uit een hele andere hoek komen!
Wil je dit ook? Tijdens de coaching of training werken we via een canvas jouw vraagstuk uit.

.

Bekijk de training en neem contact op.
download hier het Community Finance Model.

#coaching #communityfinance

.

Lees ook:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.