Vliegveld Eindhoven

Casus Community Finance.

Bij TapToo staat betrokken ondernemen centraal. Wij bedenken oplossingen met onze klanten waarbij naast commerciële groei ook co-creaties van belang zijn. Hiervoor gebruiken we het Community Finance Model. Hieronder een voorbeeld van een situatie waarbij het model ter ondersteuning kan dienen; bewustzijn creëren onder je doelgroep voor een maatschappelijk probleem, een veranderingstraject:

Vliegveld Eindhoven en duurzaam ondernemen

Reis jij al duurzaam? Onlangs vloog ik via vliegveld Eindhoven naar Marrakech. En velen weten dat vliegen hartstikke milieubelastend is en dus zeker niet duurzaam. Maar ik las in de krant dat Vliegveld Eindhoven zich wil richten op uitbreiden en duurzaamheid. Nu klinkt dat gek: vliegen en duurzaamheid, toch kwam Vliegveld Eindhoven met een oplossing die ik als een mooi voorbeeld van Community Finance beschouw:

.
Vliegveld Eindhoven en de 1 euro toeslag

Naast dat het vliegveld zoveel mogelijk gebruik maakt van duurzame materialen, zonnecollectoren, shuttlebusjes die elektrisch zijn en goede aansluiting op het openbaar vervoer netwerk, heeft zij ook een Leefbaarheidsfonds in het leven geroepen. Bovenop elk vliegticket via Eindhoven zal 1 euro in rekening gebracht worden. Dit geld is bedoeld om de omwonenden van het vliegveld minder te belasten, zoals door isolatie van woningen.

Community Finance in je business model

Waarom past dit voorbeeld bij Community Finance? Omdat ook het creëren van bewustwording voor een maatschappelijk probleem een grote social impact kan hebben. Eindhoven toont hiermee niet alleen dat zij oog heeft voor de omliggende partijen, maar door deze maatregel wordt immers elke passagier geconfronteerd met de impact die vliegen heeft op de leefomgeving. Vanuit deze bewustwording kunnen weer nieuwe initiatieven ontstaan die bij de kernwaarden van het vliegveld passen. Zo is er naast de commerciële groei ook oog voor de social impact.

Het Community Finance Model van TapToo is ontworpen om naar oplossingen te zoeken die tot nieuwe co-creaties kunnen leiden voor betekenisvol ondernemen. Aan de hand van een canvas, bespreking van eigentijdse businessmodellen en andere technieken werken we een vraagstuk met je uit.

 

Wil je dit ook? Bekijk de training en neem contact op.
Of download hier het model.

#coaching #communityfinance

.

Lees ook:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.