Kickstarter lanceert nieuw crowdfunding platform met abonnementsmodel voor kunstenaars: Drip

screenshot Drip (d.rip), 16/11/ 2017


Crowdfundingabonnement op kunstenaars

Kickstarter heeft zojuist een nieuw crowdfundingplatform gelanceerd: Drip. Hierboven zie je een screenshot van de nieuwe website Drip, die zich richt op het periodiek steunen van kunstenaars. In plaats van eenmalig in een project te investeren, neem je een abonnement op een kunstenaar of collectief. Daar krijg je dan weer leuke extraatjes voor terug en zo blijf je altijd betrokken bij het project waar jij in gelooft! Met Drip speelt Kickstarter in op de vraag van de kunstenaar voor een duurzamer model om zich gesteund te voelen. Het model lijkt erg op die van crowdfundingplatform Patreon.

Hoe werkt het?

Op dit moment is Drip enkel open voor 61 kunstenaars die door Kickstarter zijn uitgekozen. Vanaf 2018 zal het opengaan voor iedereen. Als je een maker bent op het gebied van de kunsten, theater, design en technologie, muziek, boeken, voedsel of games, dan mag je daar je project plaatsen. De maker bepaalt voor welk bedrag je hem maandelijks kan sponsoren en wat je daar voor terug krijgt. Bij sommige makers zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus hou het goed in de gaten. Het abonnement is op te zeggen wanneer je wilt.

Het kost je geen geld om een account aan te maken op Drip. Wel zullen ze je 5% kosten in rekening brengen voor de uitbetalingen. Ik heb me alvast ingeschreven op een kunstenaar en ben benieuwd wie hier in Nederland zich straks gaan aanmelden!

PS. Let wel op dat bovenop het bedrag dat je ziet nog 21% BTW komt.

 

Wil je een keer sparren over jouw idee? Neem dan contact op.

 

Lees ook:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.